10.000 forhåndsolgte billetter

De første bildene er kommet på veggen i Jiushi Art Museum i Shanghai. Utstillingen begynner å ta form. Og det kan tyde på at kineserne gleder seg. I alle fall 10.000 av dem. Det er nemlig forhåndsolgt utrolige 10.000 billetter. Utstillingen er et samarbeid med det norske firmaet Snowflake Art AS.

 

Utstillingsåpningen i Kina nærmer seg med stormskritt. Utstillingskuratorene, mag.art. Morten Zondag hos The Gundersen Collection og kinesiske Ma Felix har nok å gjøre. Sammen med et stort team ved museet.

Zondag har også med seg konservatorene Johannes Rød og Hanna Finborud fra Norge.

Utstillingen åpner fredag 25. september og vil henge til ut i januar.

 

Utstillingen «Scream and Respond» blir en av de største Munch-utstillingene noen sinne i Kina. 47 grafiske verk og to malerier er lånt ut fra Pål Gundersens kunstsamling. I tillegg er det fire malerier til som er lånt ut fra noen andre.

 

Nordmennene har sittet to uker i karantene i Kina. Søndag slapp de ut av hotellrommet og har jobbet intenst siden.

Interessen for Munch er stor i Kina. Noe som også forhåndssalget av billetter viser. Et av høydepunktene på utstillingen er litografiet «Skrik», trykket i sort og håndkolorert i rødt, oransje, blått og grønt. Det eneste i privat eie. Motivet er det mest reproduserte i verden, ved siden av «Mona Lisa» av Leonardo da Vinci.

Det finnes bare 25 kjente eksemplarer av Skrik. Kun to er håndkolorert. Det ene er eid av forretningsmannen og kunstsamleren Pål Gundersen. Og vises nå frem i Shanghai, byen med 25 millioner innbyggere.

Ventelistene er lange, både for forhåndsvisningen og åpningen i den kinesiske byen.

Det er kun to utenlandske utstillinger i Shanghai i høst. «Scream and Respond» er den ene.