Edvard Munch, Vampyr II, 1895 Litografi trykket i sort. Håndkolorert i blått, gult, lysegrønt og rosa. The Gundersen Collection

Munch på vei til Kina

I september åpner utstillingen «Scream and Respond» i Shanghai.

 

Munch-samlingen til The Gundersen Collection er på reise.

47 grafiske verk og to oljemalerier av den verdenskjente kunstneren Edvard Munch skal stilles ut hos Jiushi Art Museum i Shanghai fra 25. september 2020 til litt ut i januar 2021. Utstillingen er et samarbeid med det norske firmaet Snowflake Art

 

Edvard Munch, "Pikene på broen", 1918. Tresnitt og zinkografi trykt i rødt, blått, gult og grønt. The Gundersen Collection.

Stor interesse

Interessen for Edvard Munch er formidabel i det folkerike landet Kina. Samarbeidspartnerne i Kina omtaler Munch som en av de mest innflytelsesrike kunstnerne som finnes. Han er ikke bare en nasjonalskatt for Norge, men en høyt respektert representant for ekspresjonismen over hele verden.

I 2018 åpnet Jiushi Art Museum med det norske kongeparet til stede. Museet ligger i 6. etasje i den ærverdige bygningen Jardine Matheson Building som ble bygget i 1832 og er blitt en nasjonal kulturarv.

 

The Gundersen Collection er en imponerende samling av kunst og norske bondeantikviteter. Store deler av samlingen er stilt ut på hotellet Vestlia Resort i fjellbygda Geilo, Norge. The Gundersen Collection har også Norges viktigste private samling med Munch-grafikk. Ikke minst flere håndkolorerte grafiske verk. Her ser vi Edvard Munch, "Det syke barn 1", 1896. Litografi trykt i lys og mørk grå, gult og rødt.

Håndkolorert

The Gundersen Collection har en av verdens største private Munch-samlinger med tresnitt og litografi. Gjennom flere tiår har kunstsamler Pål Gundersen med hjelp av Munch-ekspert Morten Zondag foredlet samlingen som i dag består av mellom annet en stor andel unike håndkolorerte verk.

The Gundersen Collection har det eneste Skrik i privat eie. Litografiet fra 1895 er trykket i sort og håndkolorert i rødt, oransje, blått og grønt.

Samlingen har tre versjoner av «Det syke barn», samt to versjoner av «Pikene på broen», hele fem versjoner av «Vampyr», tre «Madonna» og seks versjoner av «To kvinner ved stranden».

Litografi trykket i sort og håndkolorert i rødt, oransje, blått og grønt. The Gundersen Collection er en imponerende samling av kunst og norske bondeantikviteter. Store deler av samlingen er stilt ut på hotellet Vestlia Resort i fjellbygda Geilo, Norge. The Gundersen Collection har også Norges viktigste private samling med Munch-grafikk. Ikke minst flere håndkolorerte grafiske verk.

Line Sandvik