Ny bok om Edvard Munch

Kunsthistorikerne Magne Bruteig og Morten Zondag er forfatterne bak den nye boken «Edvard Munch – Grafikken og The Gundersen Collection».

Kjøp boken her:

Norli

Kagge

Ark

Adlibris

Pål Gundersen har gjennom flere tiår bygget opp samlingen av unike grafiske verk av den verdenskjente norske kunstneren. Det ble gitt ut en bok om samlingen i 2010, med en oppdatert utgave i 2012. Store og viktige endringer i The Gundersen Collection (TGC) de siste årene ligger til grunn for den helt nye bokutgivelsen.

Gundersen forteller selv i forordet om sin lidenskap for kunsten og hvordan han over tid har bygget den opp.

Magne Bruteig vil holde foredrag om Munch
Kunsthistorikerne Magne Bruteig og Morten Zondag er forfatterne bak den nye boken «Edvard Munch – Grafikken og The Gundersen Collection». Nå henger hele samlingen på Geilo

I tillegg til at den nye boken er en samlingskatalog, har også forfatterne gitt sine personlige tolkninger av de 58 grafiske verkene av Munch.

Zondag har vært kunstansvarlig for samlingen siden 2014. Bruteig er tidligere førstekonservator ved Munch-museet.

 

Forfatterne håper å gi leserne inspirasjon, bredere forståelse og enda mer glede over Munchs banebrytende grafiske verk. Samtidig sier forfatterne at det har vært et privilegium å kunne arbeide så tett på en samling som inneholder både betydelige og til dels unike enkelteksemplarer og en gjennomtenkt og helthetlig struktur.

Ny bok om Edvard Munch og samlingen til The Gundersen Collection.
Ny bok om Edvard Munch og samlingen til The Gundersen Collection.

Kjøp boken her:

Norli

Kagge

Ark

Adlibris