Kunstweekend på Geilo

Møt Kulturrådet, Nordic Institute of Art, Munchmuseet, KODE, Nasjonalmuseet, Norsk Industrustriarbeidermuseum og Blaafarveværket på ett og samme sted.

Nå nærmer årets Kunstweekend på Geilo seg. Hold av helgen 25.-27. september.

 

Ikke bare kommer representanter for kulturinstitusjonene nevnt ovenfor, men du får mellom annet bli bedre kjent med kunstneren Sverre Malling (bildet) og får vite mer om Telemarksgalleriet. Helgen byr også på Oslo Filharmonien, Olympiatoppen, Blomqvist, og Vebjørn Sand. I tillegg får vi høre om kulturbyen Oslo.

Helgen er rett og slett spekket med foredrag for kulturinteresserte.

Les mer på: https://www.kunstweekend.no/

KULTURRÅDET – om norsk kunst og kultur anno 2020

Det er fjerde gang gründer Inger Anne Vik inviterer til Kunstweekend Vestlia Resort på Geilo. Helgen arrangeres i samarbeid med The Gundersen Collection og Blomqvist. Morten Zondag, Nicolai Strøm Olsen og Knut Forsberg er med i programkomiteen.

På Kunsthotellet Vestlia Resort kan man se store deler av samlingen til The Gundersen Collection.

Les om samlingen her: https://gundersencollection.no/

Interessen for Kunstweekend øker fra år til år. Det er en unik mulighet for å møte og høre kultur-representanter fra forskjellige steder i Norge.

Et kunstfaglig blikk på PEDER BALKE

The Gundersen Collection har verdens største samling med kunst av Peder Balke (1804-1887). Han er en av to nordmenn som har hatt egen utstilling ved Nasjonal Gallery i London. Den andre er Edvard Munch.

Peder Balke, The Gundersen Collectrion

Les om Balke på: https://gundersencollection.no/peder-balke-2/

I år er kunstneren sentral under Kunstweekend. Mellom annet lanseres boken fra forlaget Skira Edizione, basert på samlingens kunst av Peder Balke. Vi møter forfatteren og kunsthistoriker Knut Ljøgodt fra Nordic Institute of Art. Billedkunstner, dramatiker og forfatter Kari Brænna er etterkommer av Balke og har et helt personlig perspektiv å formidle.

MUNCHMUSEET – et innblikk i flytteprosessen

 Nasjonalmuseet i Oslo åpner Nordens største kunstmuseum i 2021. Under Kunstweekend på Geilo  får vi mellom annet et innblikk i  forskningen på eldre utenlandske maleri. Van Gogh eller ikke Van Gogh? Falsk eller ekte?

I 2021 åpner også det nye Munchmuseet i Oslo. Og KODE i Bergen har hentet frem glemte innkjøp.

Les om det innholdsrike programmet her: https://www.kunstweekend.no/

NASJONALMUSEET – Falskt eller ekte