Hele Munch-samlingen til The Gunderen Collection er for øyeblikket stilt ut på Vestlia Resort på Geilo.

Se Edvard Munch på Geilo i påsken

På Vestlia Resort kan du oppleve en kulturell begivenhet denne påsken.

Gjennom hele påskeuken kan du se grafikk av Edvard Munch. Bildene tilhører The Gundersen Collection. Hele Kai Fjell-salen på Vestlia er fylt med helt unike verk av Munch.

Salen er åpen for publikum mellom klokken 12 og 15 fra palmelørdag 9. april til og med 1. påskedag, søndag 18. april. 

The Gundersen Collection har en av verdens fineste samlinger av den internasjonalt høyt respekterte kunstneren. På Vestlia Resort er Munch-samlingen stilt ut i sin nåverende form for første gang.

Se bildene her

Munch regnes som en av de store, banebrytende kunstnerne innen grafikken. De 58 særegne og originale, grafiske verkene av Edvard Munch er selve «kronjuvelen» i The Gundersen Collection. Samlingen har i løpet av fjoråret vokst med flere, kvalitetsmessig helt unike bilder. Mellom annet «Aften på Karl Johan» , 1896/97. Litografiet er trykket i sort og håndkolorert i sort, rødt, blått, grønn og oransje. Dette er det eneste kjente trykket av dette motivet og ble kjøpt inn i fjor. The Gundersen Collection er stolt av å innlemme «Aften på Karl Johan» i sin samling.

Kunstsamler Pål Gundersen har gjennom flere tiår bygget opp Munch-samlingen. Han samarbeider med kunsthistoriker Morten Zondag, som er en av verdens fremste eksperter på Edvard Munch.

Les mer om Munch her

Den private kunstsamlingen har trykk med svært høy kvalitet. Samlingen inneholder en stor del håndkolorerte verk, som er unikt i seg selv. TGC har også flere eksemplarer av det samme trykket. Noe som viser skaper-prosessen til Munch, og er noe av kjernen til hvofor Munch arbeidet med grafikk. Grafikk kan nemlig gjøre noe som få av de andre mediene kan, opprettholde utgangspunktet i bildet og bearbeide det over tid.

Hele Munch-samlingen til The Gunderen Collection er for øyeblikket stilt ut på Vestlia Resort på Geilo.

TGC sine 58 grafiske verk av Munch er samlet i boka «Edvard Munch – grafikken og The Gundersen Collection». Forfatterne av den nye boken er Magne Bruteig og Morten Zondag. Her finner man mellom annet lengre analyser og tekster om Munchs teknikker, i tillegg til å vere en katalog over samlingen. Boken er å få kjøpt på hotellet, samt i bokhandelen.

Les mer om boken her

Kjøp boken her

Et høydepunkt i utstillingen på Vestlia er det håndkolorerte verket «Skrik», det eneste i privat eie. TGC har mange kjente motiv, mellom annet «Sjalusi», «Madonna», «Angst», «Vampyr» og «To kvinner ved stranden». De to siste er det hele seks versjoner av og viser tydelig hvordan kunstneren utvikler bildet.

Hele Munch-samlingen til The Gunderen Collection er for øyeblikket stilt ut på Vestlia Resort på Geilo.

Munchs grafiske arbeider hylles over hele verden for kvalitet og visuell intensitet. I løpet av karrieren lagde han over 700 grafiske arbeider i forskjellige teknikker. Grafikken er nært knyttet til maleriene hans.

Deler av samlingen er tidvis utlånt, men i påsken finner du den komplett på Geilo.

Hele Munch-samlingen til The Gunderen Collection er for øyeblikket stilt ut på Vestlia Resort på Geilo.