The House of Roosevelt, Shanghai

I morgen åpner Munch-utstillingen «Scream and Respond» i Shanghai. I en av Shangshais mest kjente gater, historiske Bund. Og i nummer 27, som er The House of Roosevelt. En nyklassisistisk bygning fra 1920. Fra topprestauranten har man et vakkert skue ut over elven Huangpu.

Roosevelt

Det var Roosevelt-familien som utviklet bygningen i 2008 og samtidig forpliktet seg til å ta vare på historien og gjenopprette huset arkitektonisk.

I dag finner vi flere restauranter i ypperste klasse, samt gallerier og museum her. Mellom annet det som skal være Shanghais beste vinbar.

Stor grafiker

Siste hånd på verkene er lagt for lengst. Nå er de hengt opp, informasjonen er på plass, lyset stilt inn og sjefen og alle sjefer har vært innom for å gi grønt lys.

Følg oss gjerne på facebook og instagram.

I morgen åpner Scream and Respond i Shanghai. 10.000 forhåndsbestilte billetter. Rått!!! Utstillingen er et samarbeid…

Geplaatst door The Gundersen Collection op Donderdag 24 september 2020

 

Bildene har fått god plass og kommer helt til sin rett med passende bakgrunnsfarger. Munch-ekspert Morten Zondag er kurator for utstillingen og sier at den er blitt stram og fin og viser tydelig hvilken stor grafiker Edvard Munch var.

Utstillingen er et samarbeid med det norske firmaet Snowflake Art AS.

Første gang i Kina

Pål Gundersen og The Gundersen Collection viser frem den store Munch-samlingen for første gang i Asia. Og den høster stor interesse. Hele 10.000 billetter er solgt på forhånd.

10.000 forhåndsolgte billetter

The Gundersens Munch-samling er en av verdens største og viktigste private samlinger. Og den eneste private samlingen med et håndkolorert eksemplar av Skrik.

Håndkolorert

De håndkolorerte grafiske verkene er en del av samlingens styrke. Ikke minst mellom annet “Det syke barn”, “Madonna”, “Vampyr”, “Angst” og “Pikene på broen”. Munchs Livsfrise er et gjennomgangstema for verkene I TGC. Følelser som ensomhet, angst, død, kjærlighet og sjalusi kommer tydelig frem. Munchs bilder blir som dagbøker over hans liv.

Samlingen som nå vises frem i Shanghai er til vanlig ikke stilt ut i sin helhet, så dette er en unik sjanse. Ikke minst viser utstillingen prosessene Munch jobbet med under arbeidet. Ikke minst kan man se dette i de seks ulike versjonene av “To kvinner ved stranden”.

Å dele kunsten

De siste årene har det vært viktig for Pål Gundersen å gjøre samlingen tilgjengelig. Å dele kunsten og opplevelsen med andre har vært en målsetning. Ikke bare er store deler av samlingen stilt ut på kunsthotellet Vestlia Resort på Geilo, men bøker om samlingens Kai Fjell, Edvard Munch og to bøker om norske drikkekar i tre er allerede på markedet. Snart kommer også boken om maleren Peder Balke. Deler av samlingen blir også lånt ut på forespørsel til museer og gallerier.

 

49 bilder

Jiushi Art Museum i Shanghai viser 47 grafiske verk og to malerier lånt ut fra Pål Gundersens kunstsamling. The Gundersen Collection.. I tillegg er det fire malerier til, utlånt fra Norge.

Utstillingen holder til i 6. etasje i The House of Roosevelt, også kjent som Jardine Matheson building.

Jiushi Art Museum åpnet i 2018 med det norske kongeparet til stede.

Line Sandvik